Türkiye’nin en büyük ceviz işleme fabrikası açıldı!

Ceviz işleme sürecinde tüm aşamaları tek çatı altında toplayan, tamamen yerli teknoloji ve milli yatırım ile kurulmuş Türkiye’nin en kapsamlı ceviz işleme fabrikası açıldı.

Türkiye’nin en büyük ceviz işleme fabrikası açıldı!

Konsept Tarım’a ait Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı ceviz işleme fabrikası, 9 Ekim Cuma günü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Manisa’nın Gördes ilçesinde açıldı. Tesis, Konsept Tarım tarafından dikilen 8 milyon metrekarelik ceviz bahçelerinin hasadını işleyerek tüketiciye ulaştıracak.

Manisa’nın Gördes ilçesinde yer alan Konsept Tarım’a ait Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı ceviz işleme fabrikası, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’in katılımıyla 9 Ekim Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. Tesisin, ceviz ithalatındaki açığı kapatması ve Gördes’i Türkiye’nin en önemli ceviz üretim bölgelerinden biri haline getirmesi hedefleniyor.

Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Gördes Belediye Başkanı Sayın Muhammet Akyol, Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ak Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık ile siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli: “Ceviz üretiminde dünyada dördüncü sıradayız”

Fabrika açılış konuşmasında Türkiye’deki ceviz üretimi hakkında veriler paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Türkiye olarak ceviz üretiminde önemli bir ivme yakaladık. Şu anda ceviz üretiminde dünyada dördüncü sırada yer alıyoruz. Ceviz üretiminde verdiğimiz destekler ve yerinde politikalarla son 18 yılda yüzde 87,5 artış; son iki yılda ise yüzde 7,1 artış sağladık. 2002 yılında 121 ton olan ceviz üretimimiz 250 bin tona ulaşmıştır. Manisa’da ise 5394 ton ceviz üretimi yapılmaktadır. Konsept Tarım sadece Manisa bölgesinde 7500 dönüm dikili ceviz alanı ile Türkiye’nin en büyük ceviz yetiştiricileri arasında yer almaktadır. Bugün açılışını yaptığımız Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası ise saatte 1 ton ceviz kırma kurutma ve kırma kapasitesine sahiptir ve yanı zamanda yenilenebilir enerjiye de yatırım yapmıştır. Bakanlığımızın desteğiyle, gıda hijyeni, iş güvenliği, çevre güvenliği, AB standartlarında kurulan ve yatırımı tamamlanan Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası’nın, Gördes’e ve Manisa’mıza hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın “Fabrikamız milli tarım hamlesinde önemli bir görev üstlenecek”

Tamamen yerli yatırım ve teknoloji ile kurulan fabrikanın ve AR-GE merkezinin milli tarım hamlesinde önemli bir görev üstleneceğini dile getiren Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın “Uluslararası rekabette güç kazanmak için yalnızca üretimi ve iş gücünü değil bilgi ve teknolojiyi de yerli kaynaklarla üretmek gerekiyor. Ülkemiz tükettiğimiz cevizin %65’ini ithal ediyor. Fabrikamız ve yatırımlarımızla bu açığı kapatmayı ve yüksek kalite cevizlerimizi en yakın zamanda yurtdışına ihraç etmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.

Güneş enerjisi ile sürdürülebilir üretim gücü

Tarım sektörüne ve bölgesine istihdam sağlayacak olan Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası, güneş enerjisini en verimli şekilde kullanarak sürdürülebilir bir üretim gücü elde edecek. İlk aşamada Konsept

Tarım tarafından dikilmiş 8 milyon metrekarelik ceviz bahçelerinden gelen hasadı işleyecek; Türkiye’nin yurtdışı gıda ihracatına, yüksek kalite yerli üretim ile katkı sağlayacak. Konsept AR-GE merkezi Türkiye ve dünyadan çeşitli üniversiteler, araştırma merkezleri ve firmalar ile ortak çalışmalar yürütecek.

Yüksek kalite ceviz üretiminde milli teknolojiyi kullanan Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası, üretiminde ise Avrupa Standartları’nı hedefleyecek. Fabrika, üretim alanlarının dışında Konsept AR-GE Merkezi’ni ve ürün geliştirme departmanlarını da bünyesinde bulunduracak. Bu çalışmalar sayesinde ceviz ve lavanta hasatlarından katma değerli yüksek kalite ürünler tüketiciye sunulacak.

Konsept Tarım hakkında

API Group şirketinin bir iştiraki olan Konsept Tarım, Manisa Gördes’te kuruldu. Zeytin, badem ve ceviz üretiminin yanı sıra lavanta yetiştiriciliği alanında hizmet veren şirket, Konsept Hayvancılık markasıyla da Türkiye’nin ilk ve tek sürdürülebilir bahçe hayvancılığı projesini (agroforestry) hayata geçirdi. 8 milyon metrekare ile Türkiye’de en büyük ceviz bahçelerine sahip şirket olan Konsept Tarım, Türkiye’nin en kapsamlı ceviz işleme fabrikasını da 9 Ekim 2020 tarihinde hizmete açtı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.