İş dünyasının Adabını yeniden belirleyen isim: Şahin Kırbıyık

Antalya’da yaptığı yatırımlar ve sosyal destekleri ile birçok kesimin takdirini toplayan ve Türkiye’nin sayılı iş adamları arasına giren Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, iş dünyasının adabını yeniden belirliyor.

İş dünyasının Adabını yeniden belirleyen isim: Şahin Kırbıyık

Şahin Kırbıyık “Kazandığımız her kuruşu yatırıma yönlendiriyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Düşüncelerimizi odaklayıp iyi şeyler yapmamız lazım. Önce Antalya, sonra da Türkiye için en iyisini yapmamız gerekiyor. Bizim de adabımız budur” dedi.

27 Aralık 1967’de Mersin’in en büyük ilçesi, tarihi ve kadim bir kent olan Tarsus’un Kızılmurat Mahallesi’nde doğan Şahin Kırbıyık herkese örnek olacak hayat hikayesini paylaştı.

HERKESİN BİLDİĞİ İŞİ YAPMASI GEREKTİĞİNİ BABASINDAN ÖĞRENDİ

Dedesinin şekercilikle uğraştığını söyleyen Kırbıyık “Lokum, bandırma, cezerye gibi yöreye ait tatlıların imalatını yapıyordu. Şehir merkezinde güzel bir dükkânımız vardı. Babam da o dükkânda mesleği babasından öğrenerek işe başlamıştı. Babam işi biraz kavradıktan sonra iş yerini dedem babama devretti. Babam devraldıktan sonra ben de ağabeyimler ile birlikte dükkâna gitmeye başladım. Gidip gelirken elbette boş durmuyor, bizatihi çalışıyordum. Böylelikle esnaflığı ve ticareti öğrenmeye başladım. Babam şekercilik işlerini sürdürürken bir anda yem fabrikası açtı. 1970’li yıllarda Tarsus'ta Beydeğirmeni denilen yerde 'Kırbıyıklar Yem Fabrikası' açıldı. Açıldı ama işler istenilen seviyede gitmedi ve babam fabrikayı kapatmak zorunda kaldı. Herkesin bildiği işi yapması gerektiğini o dönem babam bana net bir ifade ile öğretti. Aslında bu fabrika hem babama hem de bizlere bir daha asla satın alamayacağımız bir tecrübe de sağladı” dedi.

ADABIN ÜRETİM İLE BULUŞTUĞU NOKTA: KIRBIYIK

Kırbıyık “Üretmenin, üretirken büyümenin, büyürken paylaşmanın bir adabı vardır. Ay yıldızın altında yürümenin bile bir adabı vardır. Kadına, doğaya , spora ve sporcuya desteğin bir adabı vardır. Her şeyden önce başardım demenin bile bir adabı vardır. Sen sahnedeyken alkışlar bir durak değil, yeni bir hedefin başlangıcı olmalıdır. Biz de ‘Adabın üretim ile buluştuğu nokta’ diyerek yeni yol haritamızı belirledik” dedi.

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK DESTEK

Adap ürününü 12 ülkeye ihraç ettiklerini anlatan Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkan Şahin Kırbıyık, küçük esnafa destek amaçlı olarak büyük marketlerde ürün satışını yapmadıklarını ve bu davranışın ticaretin adabından geldiğini belirterek “Evet, ilkesel olarak ben büyük marketlere ürünümü vermiyorum. Bu konuda kararlı duruş gösterdim ve ürünümüzün tekel bayilerinde satılmasını istedim. Bunun nedeni de tekel bayilerine, küçük esnafa destek olmak için bu kararı aldım. Ancak Gross Marketler bünyelerinde 'Volüm' ürünü olmadığından dolayı, yani onlara bu ürünü satmadığımdan dolayı beni mahkemeye verdi. Olsun, ben fabrikamızda formülü sadece bende olan bu ürünü küçük esnafı desteklemek için onlar aracılığı ile satmaya kararlıyım” diyor.

DEVLETE BİR KURUŞ BORCU YOK

Kendini milli şuura sahip, milliyetçi, vatansever anlayışı ile Türkiye’nin yurt dışından ithal ettiği bir ürünü ülkemizde yapmaya çalıştığının altını çizen Kırbıyık “Devlete bir kuruş borcum yoktur. Hep öz sermayem ile yatırımlarımı yaptım, ne vergi borcum vardır, ne de başka bir şekilde devletime borcum vardır. Şimdiye kadar yaptığım şey paramı biriktirip iş hacmi yaratmak olmuştur. Kazancım ile başladığım işi büyütürüm” dedi.

“HİÇ BİR ZAMAN HAYATA TEK BİR BAŞLIK ALTINDA BAKMAM”

Geçirdiği hastalıklardan sonra hayatın kendisine çok şey öğrettiğini vurgulayan Şahin Kırbıyık “Burada benimle birlikte mesai harcayan arkadaşlarımın saatlerce ağlayarak ziyaret etmeleri; demek ki doğru işler yapıyorum duygusunu bana yaşattı. Üç semavi dinin kitaplarını okudum. İncil, Tevrat ve yüce dinimizin kitabı Kuran-ı Kerim… Hiç bir zaman hayata tek bir başlık altında bakmam, ne diyor Hz. Mevlana; 'Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu yaşayanlar anlaşır…' Ben gerek mesai arkadaşlarımla, gerek elimizden geldiğince hayatlarına dokunmaya çalıştığım insanlarla aynı duygu etrafında birleşiyorum. İçimizde paylaştıkça büyüyen bir yürek var. İşte ben kızımın koca yürekli babası, oğlumun aslan babasıyım. Bu ifadeler bu sevgi seli bütün unvanların çok çok üzerinde, bu inançla yaşıyorum” diyerek sevginin adabından bahsetti.

TÜRKİYE’NİN İLK EKOLOJİK OKULU

Antalya'nın Serik ilçesinde 24 derslikli Türkiye'nin ilk ekolojik okulu ile eğitime verdiği önemi vurgulayan Şahin Kırbıyık "Temelini atmakta olduğumuz okul, örnek teşkil edecek çevreye duyarlı bir okul. Temiz enerji üreten ve atık suyunu geri kullanan bir okul. Doğayı ve çevreyi temiz kullanmamızın gerektiğini pandemi döneminde hep beraber anladık. Doğa ve çevre biz insanlar için çok önemli. Böyle örnek projelerle hem çevremizi korumalı hem de eğitime destek olmalıyız. Okulumuz tamamlandığında solar enerji sistemi ile kendi enerjisini güneşten üreterek, kendi kendine yetebilen ilk doğa dostu okul olacak. Okul çatısındaki sistem sayesinde yağmur sularını toplayarak, geri dönüşümünü yapabilme özelliğine de sahip olacak” diyor.

AKDENİZ FUTBOLUNA DESTEK

Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık spora ve sporcuya verdiği destek ile her zaman gündemde yerini aldı. Kırbıyık, Türkiye’de büyük futbol kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yaptıktan sonra büyük sponsorluklara da imza attı. Kıbıyık “Futbol da tamamen paraya dayalı bir spor. Yani para olmazsa maalesef futbol da olmaz. Çok iyi performanslı futbolcular dahil para olmadıktan sonra hareket etmiyor. O yüzden biz de bunu düşünerek spor kulüplerimizin bir nebze yanında olabilirsek ne mutlu' diyerek yerimizi aldık. Spor kulüplerimiz için yapmamız gereken ne varsa oradayız” diye konuştu.

ÖDÜL REKORU ŞAHİN KIRBIYIK’TA

“Başarılı Girişimci İş Adamı” ve “Yılın İş Adamı” gibi sayısız ödüller alan Şahin Kırbıyık, kazandığı her kuruşu yatırıma yönlendirdiklerini belirterek “Kurumların ve insanların şahsıma yönelik ödülleri beni gururlandırıyor. Türkiye’de en çok ödül alan iş adamı unvanı bende diye biliyorum. Kırbıyık Holding ve şahsım adına ülkeme faydalı işler yapmanın ödüllendirilmesi de adabımızın herkesin gönlüne dokunduğunun göstergesidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.